Krok 1

Uvar vodu

Voda sa veľkou mierou podieľa na tom, ako bude tvoja káva chutiť. Vyhni sa preto príliš tvrdej vode a po dosiahnutí varu ju nechaj vychladnúť na teplotu okolo 90 stupňov Celzia. Príliš horúca voda by kávu spálila a tá by zhorkla.

Krok 2

Odtrhni hornú časť filtra

Zatras filtrom, aby sa káva odlepila od stien, a odtrhni hornú časť filtra ešte pred tým, než ho rozložíš a nasadíš na hrnček.

Krok 3

Nasaď filter na hrnček

Rozlož filter na jeho bokoch a nasaď na hrnček. Ak máš hrnček s väčším priemerom, zahni kotvy filtra tak, ako je to na obrázku, aby sa ti po naliatí vody nezošmykol z hrnčeka.

Krok 4

Prvé zaliatie vodou

Navlhči kávu vo filtri pár kvapkami vody a počkaj 20 – 30 s. Tým spustíš uvoľňovanie oxidu uhličitého a tvoja káva bude potom chuťovo zaujímavejšia. Objavíš v nej tóny, o ktorých píšeme na obale každého druhu kávy.

Krok 5

Pokračuj v zalievaní vodou

Pokračuj v postupnom nalievaní vody do filtra. Zakaždým sa zastav pod horným okrajom filtra a počkaj, kým káva prekvapká do hrnčeka. Opakuj 4× – 5×, maximálne do 200 ml. Viac vody znamená menej chuti. Vychutnávaj si kávu pomaly, pri filtri platí, že ako chladne, chuť kávy sa rozvíja a odhalí ti ďalšie svoje tóny.