O vzniku

Náš príbeh

Drip it sme my dvaja, Jirka a Tomáš. Ako baristi sme o dobrú kávu nemali núdzu. S nástupom do novej práce prišla zmena. Dosť sme cestovali, na vybavenie a kávu z domova nezostávalo v batohu miesto, na návštevu kaviarne nebol čas.

Aby sme neskončili pri rozpustnej káve, začali sme hľadať prenosný a jednoduchý spôsob prípravy kávy, ktorú by sme zvládli v prostredí a s vybavením, ktoré sme mali k dispozícii. Najprv sme tvorili rôzne prototypy, nakoniec sme v Japonsku objavili hotovú vec.

Najskôr sme si ju objednávali len pre seba. Túžba po vlastnej firme aj fakt, že k nám po kávu chodilo čoraz viac kolegov, nás v roku 2014 podnietilo založiť si vlastnú značku kávy.

Kde pôsobíme
Kde pôsobíme

Nájdeš nás v Prahe

Fyzicky nás nájdeš na pražskom Smíchove. Tam kávu skladujeme, ručne balíme do škatuliek a expedujeme objednávky. Kávu pražíme a spracovávame do filtrov v Nemecku. Pomáha nám spriatelená firma, ktorá vlastní stroj, ktorý je na to potrebný. Ako taká výroba vyzerá?

Z kávových fariem putujú do Nemecka zelené kávové zrná, ktoré upražíme a necháme pár hodín oddýchnuť. Potom prichádza na rad mletie a v tej istej chvíli balenie do filtrov aj vrecúšok s dusíkom. Ten zabraňuje káve v oxidácii a udržuje ju čerstvú pre chvíľu, keď si ju uvaríš.

Pár fotiek z výroby
Kto sme

Jirka Gomola

Pochádza z Českého Těšína, 2 roky strávil v Londýne, kde prvýkrát objavil čaro kávy. Potom sa presťahoval do Prahy, kde pracoval ako barista a manažér v kaviarňach coffeeheaven. Podnikať túžil už od strednej školy. Venoval sa množstvu projektov a pre svoj hokejový klub ešte ako dorastenec zháňal sponzorov, aby mohol odohrať novú sezónu. Hokej hrá dodnes, k nemu pridal ďalšie športy a prepadol vareniu.

V Dripite sa venuje chodu celej firmy, najviac však obchodu. Chceš ponúkať Drip it vo svojom obchode, hoteli, vyberáš a zháňaš kávu pre svoju firmu? Ozvi sa Jirkovi.

Napíš správu Jirkovi

Tomáš Hodermarsky

Pochádza z Českej Lípy. Má za sebou úspešnú kariéru v britskom Starbuckse, kde strávil 8 rokov v pozícii Coffee Mastera. Venoval sa tréningu baristov 80 kaviarní v Londýne a stál za otvorením prvej kaviarne Starbucks u nás. Pred narodením dcérky si ho mohol stretnúť na mnohých cyklomaratónoch, kde hodiny „potil krv“ na 200 km trati.

Stará sa o prevádzku, zásobovanie, nákup nových produktov a pod. Ak máš produkt, ktorý by nás mohol zaujímať, ozvi sa Tomášovi.

Napíš správu Tomášovi